Ontbijtje: Alpro Mild & Creamy met zelfgemaakte granola


Een tijdje geleden kreeg ik post, zeer smakelijke post. Een pakketje van Alpro met daarin Alpro Mild & Creamy Naturel – ongezoet een plantaardige variatie op yoghurt. Nu ben ik zelf een enorme yoghurtliefhebber, vooral als ontbijt maar vaak ook als tussendoortje of toetje kun je mij er wakker voor maken. Met fruit, noten of cruesli mhhh!

Nu las ik laatst het algeheel bekende nieuws dat in de yoghurt met smaakjes de nodige suikers toegevoegd zijn. Zodoende ben ik al een tijdje overgestapt naar yoghurt “naturel”. Deze pimp ik vervolgens op met dingen die ik lekker vind en die van nature zoet zijn.. Zoals banaan, mango of aardbei.
Echter las ik begin dit jaar een artikel dat yoghurt “naturel” ook niet geheel vrij is van suikers.. Bizar vond ik het.. Ik vergeleek een paar verpakkingen en kwam erachter dat er al gauw 4 gram suiker in 100 gram “normale” yoghurt zit. Ik extra geen suiker in mijn koffie doen, stoppen ze het in yoghurt! Nooit, maar dan ook nooit, gedacht.

Vandaar dat ik ook best wat aandacht wil besteden aan het nieuwe product van Alpro, wat ik opgestuurd kreeg. Daar zitten namelijk geen suikers in! Een hele verbetering, vind ik, vooral voor iemand die zijn inname van suikers wil beperken. (Nu lukt het mij nog niet zo goed, vanwege al die sluipsuikers en omdat ik gewoon niet zoveel zelfdiscipline heb als het over eten gaat. Maar goed, alle beetjes baten zeggen ze hè!) Ik vond het leuk dat ik het product mocht testen, maar… Wat vind ik ervan? Het smaakt in principe geheel hetzelfde als de yoghurt die ik altijd kocht, alleen de nasmaak is iets anders. Geen vervelende nasmaak, maar gewoon anders. Is het het waard? Zeker, de prijs ligt wel wat hoger dan de “no-merk-yoghurts” die ik normaal koop. Maar tja, af en toe moet ik even van het imago: “zuinige student” afstappen en in dat geval zou ik het product zeker nogmaals kopen.

Inspiratie voor de granola kwam van de Alpro receptenpagina.

2015-01-01 00.00.00-228
Zelfgemaakte Granola - www.chezbo.nlZelfgemaakte Granola - www.chezbo.nl

Ontbijtje: Alpro Mild & Creamy

met zelfgemaakte granola

Dit heb je nodig:

Voor de zelfgemaakte granola:
150 havermout
150 gram gemengde noten (denk aan walnoten, amandelen, pistache etc. )
2 handjes rozijnen (ik deed 1 handje blanke rozijnen en 1 handje blauwe rozijnen)
3 el olijfolie
4 el honing

Mengkom
Oven
Ovenplaat
Bakpapier
Pot of bakje om het in te bewaren

Voor het ontbijtje:
1 stuk fruit (ik gebruikte mango)
een schaaltje Alpro Mild & Creamy Naturel – ongezoet of gewone yoghurt

Zelfgemaakte Granola - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag:

Zo maak je de granola;
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2: Doe de havervlokken en de gemengde noten in een mengkom.
Stap 3: Meng de havervlokken en de gemengde noten met de olijfolie en de honing.
Stap 4: Bedek de bakplaat met bakpapier en verspreid daarna het geheel van noten, havermout, honing en olie  gelijkmatig over het bakpapier. 
Stap 5: Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Roer na 10 minuten de granola even goed door, zodat alles gelijkwaardig bruin wordt.
Stap 6: Voeg daarna de rozijnen toe en bak nog voor 5 minuten in de oven, totdat de havermout bruin en knapperig is geworden. Let op: bak niet té lang, dan krijgen de noten een verbrande smaak!
Stap 7: Laat de granola afkoelen en bewaar het vervolgens in een mooie voorraadpot.

Zo maak je je ontbijtje:
Stap 1: Snij je stuk fruit in kleine stukjes. Hoe meer fruit hoe beter.
Stap 2: Giet wat Alpro Mild & Creamy of wat Yoghurt in een schaaltje.
Stap 3: Voeg een paar handjes granola toe en het fruit.

De granola kun je van tevoren bereiden, daarna is het ontbijtje binnen 5 minuutjes klaar. Enjoy!

2015-01-01 00.00.00-226

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *