Gazpacho van paprika, komkommer en tomaat


Gazpacho van paprika, komkommer en tomaat

Mijn eerste gazpacho, het moest er eens van komen. Gemaakt met paprika, komkommer en tomaat. Met dit hete weer heb ik helemaal geen zin in warm eten en dan is zo’n koude Spaanse soep een prima vervanger voor een warm soepje. Dit recept is echter wel meer een voor-, bij- of lunchgerecht: het is volledig gemaakt van groente en vult daarom niet genoeg voor een hele maaltijd. Zoals je zult zien is er voor het maken van de “originele gazpacho” geen bouillon of vlees nodig. Dit is een simpele variatie op gazpacho. Enjoy!

Gazpacho van paprika, komkommer en tomaat - www.chezbo.nl

Dit heb je nodig voor deze gazpacho

4 kleine tomaten
1/2 komkommer
2 rode paprika’s
1 ui
1 teentje knoflook
2 handjes verse bieslook
2 handjes versie peterselie
Een staafmixer

Zo maak je het gerecht

Stap 1: Snij het teentje knoflook en de ui in stukjes.
Stap 2: Snij de tomaten en paprika in kleine stukjes.
Stap 3: Snij de komkommer in kleine stukjes. Bewaar een klein beetje komkommer om het gerecht mee te decoreren.
Stap 4: Mix het geheel met de staafmixer tot een soepje. Zorg dat er nog kleine stukjes komkommer en paprika zichtbaar zijn, zodat het geen papje wordt. Het moet de structuur krijgen van een goedgevulde soep,
Stap 5: Voeg de verse kruiden toe. Hou een beetje peterselie over om het soepje mee te decoreren.
Stap 6: Decoreer de gazpacho met de overgebleven komkommer en peterselie.
Stap 7: Laat de gazpacho in de koelkast staan, totdat het opgediend wordt. Het moet ijskoud gegeten worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *